Trainees aan het woord

Nick Nijenhuis is per februari 2018 ons team komen versterken. Wij stelden hem een aantal vragen hoe hij het PMO traineeship ervaart.

Hoe ervaar je het traineeship? 
Begin dit jaar ben ik begonnen bij WIN en gestart met het traineeship. Vrijwel direct ben ik begonnen met de eerste opleidingen zoals PMO, de Start-up, Prince 2 en Agile Officer. In de tweede week startte ik op mijn eerste opdracht waar ik de theorie in praktijk kon brengen. Hier heb ik samen gewerkt met een ervaren PMO Professional van WIN waar ik veel van kon leren en terecht kon voor vragen. Nu werk ik op een nieuwe opdracht waar ik weer ben gekoppeld aan een ervaren collega. Zo ontwikkel ik in korte tijd de juiste kennis en ervaring.

Op dit moment zit ik nog midden in het traineeship en leer ik elke dag veel bij. Dit bevalt erg goed!

Wat spreekt je aan bij WIN?
Nog voordat ik echt was gestart bij WIN ben ik mee geweest naar een teamweekend in Rotterdam. Hier heb ik kennis gemaakt met mijn (toen toekomstige) collega’s en ervaren hoe betrokken en leuk het team is. Er is veel kennis en iedereen staat open voor vragen en is bereid om kennis en ervaringen te delen. Het werk is erg afwisselend. Je maakt kennis met diverse bedrijven en ontmoet veel verschillende mensen.

Hoe zie je de toekomst bij WIN?
De komende periode ga ik mij ontwikkelen tot een zelfstandige en ervaren PMO Professional. Ik heb een brede interesse en ik krijg energie van het leren van nieuwe dingen. Dit betekent dat ik ervaring op wil doen binnen diverse organisaties en afwisselende projecten.

 

 

Josine van Kesteren is per oktober 2016 in dienst bij WIN. Zij heeft het PMO traineeship afgesloten en wij stelden haar een aantal vragen.

Hoe heb je het traineeship ervaren?
Ik ben met het traineeship bij WIN gestart in 2016. Tijdens dit traject ben ik meteen aan de slag gegaan met een mooie opdracht bij Beeld en Geluid en heb ik verschillende relevante opleidingen en trainingen mogen volgen, zoals Prince2, P30 en IPMA PMO. Bij WIN heb je de mogelijkheid om te leren van je meer ervaren collega’s, en word je ook gekoppeld aan een buddy waar je altijd terecht kan met vragen. Door het doorlopen van het traineeship heb ik in korte tijd veel geleerd en ben ik gegroeid tot een PMO professional met een mooi scala aan kennis en ervaring. En ook na het traineeship werk ik nog met veel plezier bij WIN, en leer ik nog elke dag bij. Net ben ik gestart op een mooie opdracht bij Holland Casino waar ik een ervaren PMO collega van WIN mag opvolgen. Voor mij een prachtige nieuwe stap.

Wat spreekt je aan bij WIN?
We zijn een relatief klein team, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Iedereen kent elkaar en is betrokken. En ook na het traineeship is er ruimte voor opleiding en groei. Daarnaast heb je doordat we binnen WIN in teams werken ook een klankbord en altijd sparringspartners. En, niet onbelangrijk, de uitjes zijn legendarisch.

Hoe zie je de toekomst bij WIN?
Ik wil graag nog veel meer ervaring op doen bij interessante opdrachtgevers. Mijn interesse is nog vrij breed, van portfolio management tot aan agile werken. En bij WIN krijg ik de mogelijkheid om me op al deze verschillende facetten te blijven ontwikkelen.

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...