Talent Program binnen WIN, hoe is dat?

Regelmatig starten er bij WIN nieuwe talenten. Leuke jonge en ambitieuze mensen die aan het begin van hun carrière staan. In september 2019 startte er ook weer een leuke groep, ik had een leuk gesprek met 2 van hen Marloes Kool & Puck Otten.

Talent Program binnen WIN, hoe is dat?

Hoe ervaar je het Talant Program binnen WIN?

Puck. Dit is mijn eerste baan. Ik ervaar het als een zachte landing. Ik leer erg veel in heel korte tijd en ik doe enorm veel kennis op. Hierbij ervaarde ik niet gelijk een enorme druk van presteren. Ik kan rustig kennis maken met de verschillende werkgebieden. De practice leads waarmee ik heb gesproken hebben mij een goede uitleg gegeven van deze verschillende werkgebieden. Nu dat ik op opdracht zit bij Louwman én aan interne projecten werk bij WIN zelf, ervaar ik pas echt hoe het is om fulltime te werken. Waarbij WIN voor mij echt de thuisbasis is.

Marloes. Het was echt een fijne binnenkomst bij WIN. Ik word als trainee echt serieus genomen en mijn ideeën worden gewaardeerd. Ook wordt er gekeken naar wat ik zelf wil. Je kan veel kanten op (practices; Agile, PMO, en Projectbeheersing) waarbij je zelf kan kijken wat jij leuk en interessant vindt. Ook los van de pratices kan je aan aangeven welke skills je verder wilt ontwikkelen.

Ik zit nu 32 uur op een opdracht en 8 uur werk ik aan interne projecten bij WIN. Een mooie combinatie van kennis en theorie ophalen bij WIN en deze in de praktijk uitvoeren bij de klant.

Puck zegt ook dat je zelf kan kiezen aan welk intern project je binnen WIN werkt. Er wordt niets opgelegd en gekeken naar wat jij wilt.

Wat spreekt je aan bij WIN?

Puck. WINners willen je echt graag helpen en doen hun beste voor de trainees. Omdat ik de stempel ‘trainee’ heb, is het naar mijn mening ook makkelijker om vragen te stellen.

Marloes. Binnen WIN is er veel kennis en ervaring waarop je een beroep kan doen. Je kan bij WIN informatie halen en zo weer bij de klant brengen. Puck geeft aan dat je wel proactief informatie en hulp moet zoeken, dan gaan de deuren voor je open. Op deze manier leer je ook netwerken.

WIN is een platte organisatie. Puck wist van te voren niet dat zij dit persé prettig zou vinden maar ervaart dat wel zo. Dit haalt haar uit haar comfortzone. Zo werkt ze niet binnen haar takenpakket maar durf zo ook makkelijk out of the box te denken. Dit triggert haar.

Ook is er veel aandacht voor de WINners, er wordt veel gedaan om het #wijzijnwin gevoel te creëren. Zo werk je ook in een team, en in een pratice, maar ook hierbuiten is er een leuke binding. Mede door de uitjes die gedaan worden. Geeft Puck aan.

Hoe zie je de toekomst binnen WIN?

Marloes. Ik wil graag veel leren van veel collega’s zo breed mogelijk. Het maakt mij niet echt uit in welke practice. Ik wil graag groeien in change management en daar uiteindelijk een adviserende rol innemen. Hierin heb ik mijn eerste stappen gezet binnen mijn opdracht bij Bilthoven Biologicals.

Puck. Ik zou graag binnen transitie trajecten de begeleidende rol willen pakken. Nu bij Louwman doe ik dit vanuit een centrale rol op portfoliomanagement niveau. Dus meer op strategisch en tactisch niveau. Door deze rol weet ik dat ik mijzelf hierin meer zou willen ontwikkelen en dit enorm leuk en interessant vind. Ook zou ik ervaring op willen doen in meerder sectoren en binnen meerdere volwassenheidsniveaus binnen organisaties. Dit is voor mij goed mogelijk in de detachering. En  binnen WIN zou ik uiteindelijk ook projecten willen initiëren.

WIN Talent Program

Wil jij ook meer weten over het Talant Program binnen WIN en wat wij voor jouw carriere kunnen betekenen? Klik hier.

Wil je dit blog met jouw netwerk delen? Graag zelfs! Kies je kanaal hieronder.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...