Programma WIN Festival 2019

Bekijk hieronder het programma voor het WIN festival op 21 mei. Nog niet ingeschreven? Meld je snel aan!

Programma

Welkom & eerste keynote

# TIJDSTIP ONDERWERP SPREKER ORGANISATIE TOELICHTING

12:30 - 13:00

Check-in

1.

13:00 - 13:10

Welkom

Dagvoorzitter Laurens Putter

Latalanta

Onze dagvoorzitter heet je een hartelijk welkom.

2.

13:10 - 13:50

Keynote

'Geluk'

Thijs Lindhout

Tijdens de keynote 'Geluk' neemt Thijs je mee langs verschillende thema's, die allesbepalend zijn voor een gelukkig leven. Actiegerichtheid, mindset en liefde & connectie.

13:50 - 14:00

Pauze

Breakout I

Je kunt kiezen uit 3 sessies

# TIJDSTIP SESSIE SPREKER ORGANISATIE TOELICHTING

3.

14:00 - 14:45

Klantcase

'De uitrol van 8 miljoen slimme meters'

Janine Rumph

Janine Rumph

Wouter Senden

Wouter Senden

Netbeheer Nederland

In 2015 zijn de zeven netbeheerders van Nederland onder de vlag van Netbeheer Nederland begonnen met de grootschalige aanbieding van slimme meters. Een unieke samenwerking tussen de verschillende bedrijven, die om een veelvoud aan redenen complex blijkt en blijft. Waar het aan de buitenkant lijkt alsof de uitrol netjes volgens planning verloopt (in vijf jaar tijd ongeveer 8,5 miljoen aansluitingen) en de doelen netjes worden gehaald, is het door allerlei factoren elk jaar weer spannend of de aantallen gehaald gaan worden. Issues met privacy, media-aandacht van onder meer Radar en Kassa, beschikbaarheid van monteurs, ontwikkelingen in de Haagse politiek en problemen op de Europese markten met leveranciers: als programmamanagement moet je continue alert zijn wat er op je afkomt. In deze sessie schetsen Janine en Wouter de loop en ontwikkeling van het programma en hoe ze hun samenwerking als programmamanager en PMO hebben vormgegeven.

4.

14:00 - 14:45

KLANTCASE

'Van decibel gestuurd naar strategisch besluiten'

Michel Staal

Michel Staal

Maurice Alberts

Maurice Alberts

Bilthoven Biologicals

Na de reorganisatie van Bilthoven Biologicals in 2012 was er weinig aandacht voor de organisatie van projecten. Eind 2017 is in samenwerking met WIN een QuickScan uitgevoerd welke een duidelijk beeld gaf van wat er nodig was om weer grip te krijgen. N.a.v. de QuickScan is de afdeling PMO opgericht. Graag delen wij met u hoe we nu zorgen dat projecten bijdragen aan de strategische doelstellingen en daarmee aan de uitroei van polio wereldwijd.

5.

14:00 - 14:45

Workshop

'IPMA PMO'

Ronald Middelkamp

In deze workshop behandelt Ronald één van de benodigde IPMA PMO hard skills, het plannen, door terug te gaan naar de basics van plannen, netwerkplanning. De training IPMA PMO die vanuit WIN wordt gegeven is een opleiding die PMO professionals helpt nog sterker te worden in hun vak. Een training waarin veel onderwerpen de revue passeren. Via de e-learning wordt alle theorie behandeld. Tijdens de klassikale dagen wordt de interactie gezocht door praktijkcases uit te werken en door gezamenlijk oefening op gebied van de hard skills en de soft skills te doen en ervaren. Aan het eind van de workshop heb je inzicht in hoe de doorlooptijd van een project kan worden berekend en hoe je het kritieke pad kan bepalen.

Breakout II

Je kunt kiezen uit 3 sessies

# TIJDSTIP SESSIE SPREKER ORGANISATIE TOELICHTING

6.

15:15 - 16:00

KlANTCASE

Verbindend portfolio management binnen Schiphol

John Ouderling

John Ouderling

Marloes Hoekman

Marloes Hoekman

Schiphol Nederland

De wereld van Schiphol is altijd in beweging.
Airlines vliegen met grotere vliegtuigen, met meer capaciteit.
Dit zorgt voor een toename van het aantal passagiers in de terminal, maar ook op de andere gebieden (airside, bagage en landzijdige bereikbaarheid).
Voor Schiphol is het, samen met haar partners, iedere dag een mooie uitdaging om de juiste dingen te doen zonder de day-to-day business te belemmeren. Daarom nemen we je mee in onze aanpak voor project portfolio management waarbij verbinding centraal staat.
Hierbij stellen we onszelf de vraag: hoe kunnen we het iedere dag een beetje beter doen voor onze airlines en passagiers?

7.

15:15 - 16:00

Workshop

'En nu jij!'

Frank Oeben

WIN

Hoe zorg je ervoor dat je ze mee krijgt? Mensen willen wel veranderen, maar willen niet veranderd worden. Met de komst van zelforganiserende of zelfs zelfsturende teams wordt het steeds lastiger de juiste kant op te veranderen. Wat is de sleutel om mensen in beweging te krijgen?

8.

15:15 - 16:00

Workshop

'The surprising truth for leadership'

Jan Dirk Hogendoorn

WIN

Lean en Agile leveren ons verrassende inzichten, maar vaak kijken we niet naar het geheel. Om tot grondig inzichten te komen moeten we deze elementen echter niet apart, maar samen beschouwen. Dit doen we middels een Okaloa Flowlab® simulatie. Simulaties spreken het intuïtieve gedeelte van ons brein, wat de beslissingen neemt. Met een simulatie wordt duidelijk in welke vicieuze cirkel de organisatie zich bevindt als er een ‘constraint’ wordt gezet op de resource efficiency. Laat je onderdompelen in de simulatie en kom tot nieuwe inzichten in ‘’hoe werk werkt".

Wrap-up & borrel

# TIJDSTIP ONDERWERP SPREKER ORGANISATIE TOELICHTING

16:00 - 16:10

Pauze

9.

16:10 - 16:20

Wrap-up

Dagvoorzitter Laurens Putter

Latalanta

Wrap-up van de dag

10.

16:20 - 17:00

Check-out

Rutney Sluis

Rutney neemt je mee in de psychologie over geluk en succes. Waarom sommigen wel gelukkig en succesvol zijn en anderen niet; het zit hem in de kleine dingen.

17:05 - 18:00

Einde

Afsluiting en borrel met pizza van de houtgestookte oven.

Ben je erbij? Leuk! Je kunt je hieronder direct aanmelden.


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...