Maak kennis met onze trainer...

Jan Wognum

Jan Wognum

Trainer 'Agile Bootcamp'

Jan Wognum heeft een bedrijfskundige achtergrond, een lange (programma)management ervaring en is altijd bezig geweest in lastige verander trajecten en met continue verbeteren.

Momenteel is hij werkzaam als Agile coach in de financiële sector. Hij opereert daarbij op alle lagen van de organisatie. Een verbinder en team player, maar op gezette tijden ook de spiegel. Hij legt steeds liefdevol de vinger op de zere plek, met respect voor de mens, maar ook volhardend om samen het gewenste resultaat te halen.

In beweging blijven

Het faciliteren van goede samenwerking en het steeds overzien de bredere context is steeds de rode draad in zijn hele loopbaan. Op dit moment is Agile Scrum een methode die daar goed bij aansluit en waar hij bedrijven helpt bij de implementatie daarvan. Al 30 jaar geeft Jan trainingen en adviseert hij op een breed gebied, waaronder o.a. Agile, Scrum, PSM1, PSPO1, verandermanagement, leiderschap, coachvaardigheden, de drijfveren van samenwerking, macht & gezag, emotionele intelligentie, cultuur en betrokkenheid.

Vanaf het ontstaan van Agile werken is Jan bij deze manier van werken betrokken geraakt en heeft als zelfstandig ondernemer al heel wat verschillende bedrijven gezien in o.a. de financiële sector, de zorg, de verzekerings branch en de diensten sector. Het verbinden van talent aan ambitieuze doelen in soms uitdagende praktijksituaties blijft werk waar Jan warm voor loopt. Mensen zijn daarbij steeds het belangrijkst.

Door in beweging te blijven en anderzijds met zijn beide benen en bijna 2 meter stevig in de klei en met zijn kop in de wind – komt er orde in de chaos. Theorie is leuk, maar hij moet voor Jan wel landen in de dagelijkse praktijk.

Balans is verder een kernwoord voor Jan. Hij denkt niet zw/w, maar heeft wel een heldere mening en laat zich graag verrassen door het tegendeel. IQ en EQ, details en het grote geheel, korte en lange termijn, controle en op tijd weer loslaten, werk en privé, confrontatie en harmonie. Zijn kracht is om het oordeel uit te stellen. Zijn nieuwsgierigheid naar de ander of de situatie wint altijd. Door goed te luisteren en te observeren faciliteert hij zo betere besluiten.

Maak ook kennis met...

“Door in beweging te blijven en anderzijds met mijn beide benen en bijna 2 meter stevig in de klei en met mijn kop in de wind – komt er orde in de chaos.”

Jan Wognum

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...