Is detachering iets voor jou?

Zelf werk ik ruim 7 jaar bij WIN. Waarom? WIN ontwikkelt zich voortdurend en loopt voorop op het gebied van persoonlijke begeleiding, ontwikkeling en werkgeverschap en …. Kijkend naar mijn werk is dat de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Ik heb kansen gekregen mezelf te ontwikkelen en meer verantwoordelijkheden gekregen. Dat geeft mij ontzettend veel werkplezier. Maar ik werk vast op kantoor en niet in de detachering. Dus ik vroeg mijn collega’s wat voor hen redenen zijn om in de detachering te werken. Hun antwoorden kwamen allemaal op hetzelfde neer: diversiteit en keuzevrijheid in het werk. Veel kunnen leren bij bedrijven en deze kennis weer kunnen inzetten bij andere bedrijven.

Is detachering iets voor jou?

Is detachering iets voor jou?

Jessica Lindeman

leren en doorgeven

Bente Schijff – sinds 5 maanden werkzaam bij WIN, op dit moment is zij gedetacheerd in de luchtvaartbranche – zegt: “Het regelmatig wisselen van opdracht is voor mij een grote plus, daardoor kan ik sneller ervaring opdoen en dit weer gebruiken. Het werk is divers door de steeds verschillende opdrachtgevers en culturen, dit zorgt ervoor dat het niet snel verveeld!”

Twijfels over detachering

“Als je twijfelt over detachering, doe het dan niet! Je moet het wel echt leuk vinden”, zegt Dennis Kuiper. Sinds kort is hij gedetacheerd bij een leasemaatschappij en 6 jaar werkzaam bij WIN. “Je bent iedere keer weer bij een nieuwe opdracht dus daar moet je wel voor openstaan. Soms heb je wel eens een minder leuke opdracht, maar dit helpt je bij een volgende opdracht. Je weet daardoor ook weer beter wat je wel wil.”

schijnveiligheid

Een veelgehoord argument tegen detachering is de onzekerheid. Maar volgens Tamara Vroomen is dit onterecht. “Mensen houden ook onterecht vast aan schijnveiligheid bij een vaste werkgever. Bij een detacheerder ben je alleen maar vrijer. Je werk is echt divers. Ik voel geen onzekerheid, want je hebt wel altijd inkomsten, ook als je even zonder opdracht zit. En je wordt echt niet zomaar overal geplaatst.” Tamara werkt 5 jaar voor WIN, haar huidige opdrachtgever is een overheidsinstantie.

“Mensen houden ook onterecht vast aan schijnveiligheid bij een vaste werkgever.”

Iets voor jou?

Wil jij je snel ontwikkelen door veel nieuwe ervaringen opdoen, je netwerk uitbouwen en verschillende bedrijfsculturen te ervaren? Dan is detachering iets voor jou! Voor 2020 zijn we weer op zoek naar veel nieuw talent op het gebied van PMO, Agile en Projectbeheersing. Bekijk onze vacatures hier. Twijfel je nog, wil je juist meer weten of ben je al volledig overtuigd? Wij komen graag met jou in contact of er een WIN – WIN is.

Wil je dit blog met jouw netwerk delen? Graag zelfs! Kies je kanaal hieronder.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...