KRIJG MÉÉR GRIP OP PROJECTFINANCIËN

Het succes van een project staat of valt met de beheersing van tijd, geld, risico’s, kwaliteit en informatie. Een goede bewaking van de financiën is dan ook onmisbaar voor het welslagen van het project. Hoe krijg je als PMO’er méér grip op de projectfinanciën (Financial Project Control), zodat snel de juiste beslissingen genomen kunnen worden om het project financieel te borgen? Dát leer je in de training ‘Project Finance’.

Project Finance

DOEL VAN DE TRAINING
Deze tweedaagse training biedt PMO professionals de nodige kennis, inzicht en handvatten om projectfinanciën optimaal te beheersen.

VOOR WIE?
De training ‘Project Finance’ is vooral bedoeld voor PMO’ers, die graag meer financiële grip op projecten willen krijgen.

GEWENSTE VOORKENNIS
Je bent werkzaam als PMO’er op project-, programma- of portfolio-niveau en je hebt 1 tot 3 jaar werkervaring binnen een projectorganisatie of projectteam.

INHOUD VAN DE TRAINING
De training is opgesplitst in twee dagen, die afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden.

DAG 1: PMO & FINANCIËLE PROJECTBEHEERSING
Tijdens de eerste trainingsdag leer je de basisterminologie en uitvoerende taken van het PMO, zoals: het inrichten van de financiële cyclus als projectproces, het monitoren van beheersprocessen en het opstellen en bewaken van een financiële voortgangsrapportage. Ook leer je verschillende manieren van budgetbewaking toe te passen (zoals Earned Value Analyses) en kengetallen te berekenen (zoals NCW en het break-even point).

DAG 2: BUSINESS CASE OPSTELLEN EN BEWAKEN
Hoe kan het PMO bijdragen aan het opstellen en bewaken van de (operationele) Business Case? Tijdens de tweede dag leer je hoe je een analyse maakt van de verwachte kosten, baten en risico’s van een project. Ook leer je hoe je de projectmanager ondersteunt bij het opstellen van een Business Case voor het project.

RESULTAAT
Na afloop van de training beschik je over de kennis en ervaring om de financiële voortgang van een project te bewaken, in lijn te houden met de Business Case en de projectmanager waar nodig te adviseren om bij te sturen. En doordat je voortdurend grip houdt op de kosten, draag je structureel bij aan het succes van projecten. Dát is jouw meerwaarde.

PRIJS
De investering voor deze 2-daagse training bedraagt € 895,- p.p. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
Indien u slechts één opleidingsdag wilt bijwonen bedraagt deze € 475,- p.p. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering.

Al onze opleidingen vinden plaats in onze trainingsruimte op ons kantoor in Doorn. Uiteraard trainen we ook op locatie als het groepen betreft.

Optie 1
03-10-2019

Krijg grip op de projectfinanciën!


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...