LEER HOE JE EEN PMO KUNT OPZETTEN

Een Project Management Office (PMO) vormt een cruciale schakel in het succes van een project of programma. Maar wat houdt projectmatig werken in en wat wordt er van jou verwacht als PMO? Hoe kun je die rol goed vervullen? En wat is precies de meerwaarde van een PMO? Dat en meer leer je in de tweedaagse training ‘PMO, de start-up’.

PMO, de start-up

DOEL VAN DE TRAINING
Deze training biedt de basiskennis en tools, die je nodig hebt voor het inrichten van een Project Management Office, waarbij jij de rechterhand bent van de projectmanager. De inhoud van de training komt rechtstreeks uit de PMO praktijk en is daardoor niet alleen herkenbaar, maar ook direct toepasbaar in de eigen projectomgeving.

VOOR WIE?
Ben je werkzaam binnen een projectorganisatie en/of heb je een ondersteunende rol op project- of programmaniveau? Sta je voor de uitdaging om een bijdrage te leveren aan een PMO en/of projecten? Dan is dit de training voor jou!

GEWENSTE VOORKENNIS
Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau en je bent werkzaam binnen een projectorganisatie of projectteam.

INHOUD VAN DE TRAINING
Wat leer je tijdens de training ‘PMO, de start-up’?

PROJECTMATIG WERKEN
We starten met een korte introductie van projectmatig werken, de kenmerken van een project, programma en portfolio office (P3O) en haar toegevoegde waarde, zodat we een eenduidig vertrekpunt hebben.

PMO implementeren
Stap voor stap leer je aan de hand van een casus een Project Management Office in te richten. We behandelen de taken en verantwoordelijkheden van een PMO, het invoeren en stroomlijnen van de benodigde projectprocessen. En natuurlijk hoe je die kunt monitoren en borgen binnen jouw projectorganisatie.

WERKGEBIEDEN
We gaan dieper in op de verschillende werkgebieden binnen het PMO vak, zoals planning, projectfinanciën, communicatie, change control, risico- en issue management. Daarnaast reiken we je handvatten aan om de voortgang, risico’s, kwaliteit, financiën en scope inzichtelijk te maken, te bewaken en te beheersen met het gebruik van dashboards, tools en templates.

RESULTAAT
Na afloop van de training beschik je over de vaardigheden om continu overzicht te houden en inzicht te bieden in de projectstatus, de processen te bewaken en lever je een sterke bijdrage aan de beheersing van projecten. Je bent in staat om een Project Management Office te implementeren, te verbeteren en te beheersen.

PRIJS
De investering voor deze tweedaagse training bedraagt € 895,- p.p. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Al onze opleidingen vinden plaats in onze trainingsruimte op ons kantoor in UTRECHT. Uiteraard trainen we ook op locatie als het groepen betreft.

Optie 1
01-01-1970

De meest geschikte opleiding voor de startende PMO'er.


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...