EEN INTEGRALE AANPAK MET IPM

Steeds meer publieke opdrachtgevers voeren hun projecten uit op basis van het IPM (Integraal Projectmanagement) model. IPM is door Rijkswaterstaat ontwikkeld en is een integrale aanpak om de steeds complexer wordende projecten in de fysieke leefomgeving effectief te kunnen managen. In twee dagen bereiden we je organisatie via een incompany training voor om vanuit de vijf IPM rollen met IPM aan de slag te gaan.

IPM training

INHOUD VAN DE TRAINING

De IPM training wordt inhouse gegeven als onderdeel van een IPM implementatie binnen een projectorganisatie. Deelnemers krijgen inzicht in de achtergrond, het gedachtegoed en de principes van het IPM-model. We gaan in op de verschillende taken en verantwoordelijkheden van de IPM rollen en geven aandacht aan effectieve samenwerking en het werken in teams. We onderzoeken daarnaast actief de inpassing van IPM in de eigen organisatie met oog voor de specifieke projectomgeving.

Doelgroep

Overheden zoals Gemeenten, Provincies, Waterschappen die op basis van IPM gaan werken. (Toekomstige) IPM rolhouders en projectteamleden in een IPM organisatie.

Gewenste voorkennis

Projectmatig werken.

Programma

Dag 1: De basis

We starten met de basis en staan stil bij verschillende leervragen. We behandelen onderstaande onderdelen:

Dag 2: IPM i.r.t. de omgeving

We onderzoeken IPM in relatie tot de interne en externe projectomgeving. Hoe werkt dit in de praktijk vanuit IPM? Wat betekent dit voor de eigen organisatie? We staan stil bij teamontwikkeling en simuleren besluitvorming in een IPM setting.

Resultaat

Na deze training:

Prijs

Afhankelijk van aantal deelnemers / maatwerk / inpassing in ontwikkeltraject.

Locatie

Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Wil je deze training samen met collega’s op eigen locatie volgen? Geen probleem! Wij komen naar je toe. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.

Trainingsdata

2 dagen

Data in overleg

De trainers

Richard
Wezelenburg

Richard Wezelenburg heeft brede ervaring binnen de publieke sector als adviseur en Manager Projectbeheersing en neemt zijn praktijkervaring mee in de training.

Lees meer over Richard

Marc van
der Krogt

Marc van der Krogt ziet IPM meer als een gedachtegoed dan een voorgeschreven wijze van werken. De toepasbaarheid in de praktijk staat dan ook altijd centraal, die is voor iedere organisatie en team verschillend.

Lees meer over Marc


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/wijzijnwin.nl/oud.wijzijnwin.nl/wp-content/plugins/formcraft3/formcraft-main.php on line 1064
[]
1 Step 1
INSCHRIJVEN

Door te klikken op "Inschrijven" ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Optie 1
28-10-2020 18-11-2020 02-12-2020

Heb je vragen over deze training?


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...