De essentie van agile: De optimale balans tussen mens en wereld

De essentie van agile: De optimale balans tussen mens en wereld

Paul Takken

Sinds dit voorjaar verzorgt WIN in samenwerking met partnerorganisatie AgileWerk het True Agility Program. Paul Takken van AgileWerk vertelt over het bijzondere programma.

Alweer bijna anderhalf jaar geleden werd de wereld overrompeld door corona. Naast een ongekende gezondheidscrisis, ontaardde de pandemie ook al snel in een economische crisis. Daarmee onderscheidde deze economische crisis zich volgens velen duidelijk van die van 2008: waar die duidelijk het gevolg was van menselijk handelen, waren we dit keer toch echt slachtoffer – hoe hadden we dit kunnen zien aankomen?

Als je het aan Paul Takken vraagt ligt het niet zo eenvoudig. “We gaan met de hele wereld al decennialang voor ongebreidelde groei. We willen alleen maar meer, zonder stil te staan bij de gevolgen voor de wereld waarin we leven. En als je niet in evenwicht leeft met je omgeving gaat het vroeg of laat fout. Het is niet alsof we de afgelopen jaren nooit zijn gewaarschuwd. Dus zo compleet onverwacht kwam corona nou ook weer niet – we hebben gewoon niet willen luisteren.”

“In onze huidige maatschappij willen we in een rechte lijn, zo nodig met grof geweld op ons doel af.”

Wil je dit blog met jouw netwerk delen? Graag zelfs! Kies je kanaal hieronder.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...