True Agility Program

True Agility Program

Uniek binnen WIN is het True Agility Program (TAP), powered by Agilewerk. Dit accelerator-programma is onderdeel van het WIN Mastery Program.

TAP bied jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot Agile specialist met een change mindset, die je bij onze klanten van binnenuit weet uit te dragen.

Tijdens het TAP-programma werk je in een multi-disciplinair team samen aan een klantcase. We komen hiervoor elke vrijdag bij elkaar, de rest van de week werk je bij de klant.

TAP Accelerator

Het True Agility Program bestaat uit 5 modules.

Lees hieronder meer over de modules.

5 modules

Agile Flow Master ™

Agile Innovator ™

Agile Navigator ™

Agile Guild Master ™

Embodied Agilist ™

Wat kun je na elke module?

Agile Flow Master ™

Na het voltooien van deze module ben je in staat professionals en teams in een flow te brengen. Teams voelen zich meer gewaardeerd, continu verbeteren en integreren wordt door jouw teams begrepen en je kunt ze op weg helpen met belangrijke Agile “enablers”, zoals bijvoorbeeld Continuous Delivery en Value Stream Mapping.

Agile Innovator ™

Door de theorie en praktijk cases uit deze module weet je hoe jouw teams creatiever en ondernemender kunnen worden door o.a. het toepassen van Design Thinking en Lean Startup. Ze zullen beter in staat zijn de Status Quo te doorbreken en de wensen van de klant en eindgebruiker te begrijpen. Ook doorgrond je de essentie van de Product Owner rol veel beter en ben je beter in staat deze te coachen.

Agile Navigator ™

Deze module geeft je de juiste tools en inzichten hoe je leiderschap en organisaties strategisch/tactisch kunt begeleiden bij schalingsvraagstukken en operationeel bij Agile events. Hoe zorg je bijvoorbeeld hoe je een traditionele projectorganisatie geleidelijk ontwikkelt en transformeert naar een (meer) Agile organisatie en ondertussen “de winkel openhoudt”?

Agile Guild Master ™

Je weet professionals, teams en leiderschap mee te nemen in de Agile competentie van de toekomst: kennisontwikkeling. Je weet hoe je train-de-trainersprogramma’s moet opzetten en hiervoor moderne methoden en technologie in te zetten, zoals simulatie en serious gaming. En je weet precies hoe je dit voor je opdrachtgevers kunt verankeren in hun organisatie en cultuur, bijvoorbeeld door het opzetten en begeleiden van Agile Gildes (Guilds).

Embodied Agilist ™

De ware essentie, kracht en impact van Agile begint vanaf de Agile Mindset. Je bent na deze module in staat het belang hiervan bij jezelf en bij jouw klanten te verklaren en verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld het toepassen van technieken vanuit Leadership Embodiment, Sociologie en Theory-U.

TA-Certification ™

Je staat na jouw Synopsis als gecertificeerd TAP-per stevig in je schoenen bij opdrachtgevers. Je bent in staat ze in hun eigen taal mee te nemen en te begeleiden bij hun Agile Journey. Je wordt alom gezien en erkend als een Agile expert op jouw eigen wijze en specialisatie.

Jouw gidsen naar True Agility

Het True Agility Program wordt begeleid door de ervaren gidsen Henry Suiker, Paul Takken en Linde Trynes.

Henry Suiker

SAFe trainer, Agile scaling en Portfolio interim

Focus op échte waarde creatie, laat anderen werken vanuit hun kracht, coach & mentor.

Paul Takken
Agile transformatie management en leiderschap coach 

Focust op eenvoudig maken, geeft rust en vertrouwen aan teams en MT.

Linde Trynes

Agile consultant, Product Owner en SAFe coach

ING, NN, ABN AMRO

Wat maakt TAP uniek?

Wat maakt het True Agility Program uniek en waardevol? Wij geven je 7 redenen.

Terug naar de ware essentie en stabiele basis

Deelnemers onderzoeken en bestuderen de filosofie achter Agile. Doel is het ontwikkelen van zichtbare, zelfbewuste en geloofwaardige Agile professionals.

Instant Value: klantcases

Klanten brengen direct hun cases in. TAP-trainees pakken deze cases voor de klanten op. Ze worden hierdoor zichtbaar en meer “credible” voor klanten.

Continuous Exposure: showcases

Resultaten van het True Agility Programma worden door deelnemers na elke module gepubliceerd, zowel online als in vaktijdschriften.

Co-creatie

Gerenommeerde Agile Experts zorgen voor de basis en het framework. Deelnemers, partners en klanten verrijken samen het programma.

Niet lineair maar evolutionair (conform Agile)

Het programma ontwikkelt zich continu naar inzichten van de trainees, experts en klantinzichten.

Open source & programma

Programma en kennis is grotendeels open voor alle (geschikte) WINners, partners, klanten en potentiële talenten.

Applied Agility

Het toepassen en ontwikkelen van Agile methoden en technieken staat centraal, niet primair het aanleren van bestaande methoden.

Agile werken
Noah Ferron

Een online PI-planning organiseren, hoe doe je dat? 3 tips voor succes!

Met de gehele organisatie een gezamenlijk kwartaalplanning maken maar dan op afstand. Hoe doe je dat op een slimme manier? Vanuit het True Agile programma zijn we in samenwerking met VWPFS deze uitdaging aangegaan. Geen fysiek planbord aan de muur, maar digitaal. Niet met z’n allen in één ruimte, wel online vergaderruimtes en break-out-sessies. Lees hier meer over onze aanpak en onze tips!

Agile werken
Linde Trynes

Samenwerking RUD Utrecht & WIN

Oktober 2020 is WIN gestart met het MT van het RUD kennis te laten maken met de basisprincipes van Agile Scrum, hierbij was het thema: “Kennismaking/introductie met Agile Scrum en wat dit betekent voor het MT”. Lees meer over anders werken onder de Omgevingswet met behulp van Agile methoden

Referenties

“WIN heeft ons geholpen onze ervaring met Agile werken binnen een groot IT-programma te vertalen naar een Agile aanpak organisatiebreed. Daarmee hebben we Agile Portfoliomanagement in kunnen richten en de organisatie succesvol naar een eerste geslaagde PI Planning gebracht. WIN heeft deze PI Planning gefaciliteerd middels een daghost en de inzet van Agile coaches. Ymere gaat door op deze ingeslagen weg en zal in februari de tweede PI Planning ingaan. Ymere heeft samengewerkt met de volgende WIN consultants: Henry Suiker, Frank Oeben, Boris Mud en Linde Trynes.”

Werner Wesenhagen

Manager Continu Verbeteren, Ymere
Klaar voor een vliegende start van jouw carrière?

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...